joi, 12 decembrie 2013


De ce sa optam pentru instalarea unui Sistem de Pontaj Electronic profesional ?

Terminal pontaj electronic INTUS 5600In primul rand sa incercam sa definim un sistem de pontaj electronic profesional, as putea rezuma si spune ca nu este un sistem de control acces cu functie de pontaj ci invers.

Sistemele profesionale asigura o functionalitate complexa pentru prezenta si pontajul angajatilor, ce pot fi integrate cu sistemul de control acces sau cel de colectare a datelor din productie si ofera un input obiectiv aplicatiilor de salarizare.

Definitia DEX spune ca pontajul este o "Operație prin care se înregistrează prezența muncitorilor la locul de muncă, cantitatea produselor efectuate într-un anumit interval de timp sau timpul folosit pentru efectuarea unei lucrări, în vederea calculării salariului sau a plății"

Pentru multe companii romanesti sistemul de pontaj electronic se rezuma la o condica de prezenta electronica fiind de cele mai multe ori sisteme de control acces cu scopul controlului angajatilor si fara finalitate in calculul salarial. Acest lucru se intampla datorita unei analize sumare a ofertelor si testare a pachetului software cat selectiei pe baza pretului cel mai mic.

Acest gen de sisteme ieftine, promovate de multi furnizori romani sub titlul de sistem de pontaj, isi pierd utilitatea in scurta perioada de timp de la instalare datorita lipsei functionalitatii pentru calcul salarial.

Sistemele profesionale au la baza terminale specializate pentru pontaj, care ofera pe langa una sau mai multe metode de autentificare si o tastatura si un afisaj ce permit atat selectia motivelor de pontaj (sosire, plecare, pauza, delegatie, scolarizare) cat si posibilitatea angajatului de verificare a orelor efectuate pe aceste motive cat si a zilelor de concediu efectuate si ramase,e.t.c.


Terminalele specializate de pontaj asigura si functii suplimentare de validare a pontajului, prin verificarea starii de prezenta a unui angajat in vederea eliminarii inregistrarilor de pontaj invalide la intervale scurte de timp.

Metodele de identificare clasice sunt cele cu carduri RFID de 125KHz "read-only", sistemele profesionale utilizeaza pentru o securitatea mai redicata cardurile inteligente (smartcard) si identifcarea biometrica prin amprenta sau a fetei.


Piata vest europeana in domeniu a dezvoltat case de software independente care au realizat aplicatii integrate de pontaj si control acces independente de varianta hardware aleasa. In general acest lucru ofera o flexibilitate mai mare clientului in adoptarea solutiei sw celei mai potrivite cat si furnizorului pentru o clientela mai diversa.

Aceste pachete profesionale de software includ module de pontaj, control acces, planificarea resurselor umane, colectarea datelor din productie, o raportare foarte flexibila cat si interfatarea la cerere cu cele mai raspandite aplicatii sw de calcul salarial, HR sau ERP.  Fiind vorba despre implementari la societati mijlocii si mari, majoritatea acestora asigura interfatarea cu sistemul SAP.

ROLLSOFT este furnizor de sisteme integrate de control acces si pontaj electronic de peste 10 ani. Colaborarea cu parteneri de top internationali ca: PCS Systemtechnik - Germania pentru gama de echipamente profesionale si GeCoSoft - Germania pentru aplicatii software integrate, va asigura garantia calitatii si unei investitii pe termen lung.

Pentru analiza si consultanta gratuita va rugam sa ne contactati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu