joi, 2 ianuarie 2014

Smart cardurile fara contact: nu doar pentru control acces.

Aceasta este provocarea: stabilirea unei functionalitati multi-aplicație, care sa permita simultan integrarea ușoară în timpul operațiunilor în curs de desfășurare, flexibilitate și scalabilitate pentru upgrade-uri continue, securitate împotriva falsificării prin protectie la copiere, și independența față de furnizorii de sisteme. Și, să nu uităm, ușurința in utilizare și întreținere. Aceasta reprezinta provocare lansata Cardurilor Inteligente (Smart Cards) !

Toti am auzit despre cardurile multi-aplicații, sau mai precis acelasi card utilizat in mai multe locuri. Dar va puteti intreba cine vrea sa fie printre primii initiatori? Ei bine, nu prea mai este cazul de a fi printre primii, mii de companii din întreaga lume au pus deja în aplicare un program de acreditare intr-un singur smart card. Acestea au obținut beneficii de securitate sporită, usurinta de utilizare, reducerea sau gestionarea costurilor, oferind angajaților și oaspețiilor o modalitate de a face lucrurile mai repede și mai ușor.

Graficul arată doar cateva exemple testate in timp de modul în care diferite organizații aplica tehnologia RFID fara contact de 13.56 MHz pentru diverse și multiple aplicații. Numitorul lor comun de la care au inceput implementarea aplicatiilor au fost sistemul de control acces. 

Ce a determinat trecerea la o o platformă unică smart card?

  • Pentru a stabili un sistem IT modern de management de autorizare atât pentru aplicații de securitate și non-de securitate. 
  • Pentru a simplifica implementarea, reducerea costurilor de intretinere si a suporta sistemele mostenite cu banda magnetica sau cele de proximitate pe 125KHz. 
  • Integrarea usoara cu aplicații suplimentare, cum ar fi echipamente biometrice integrate la nivel corporativ sau departamental. 
  • independenta selectarii drepturilor de acces si a cititoarelor de la orice furnizor la alegere 
  • Rețea într-un smart card. Drepturile de acces sunt la purtator, smart cardul fiind utilizat ca un dispozitiv portabil de date, securizat, pentru a comunica cu sistemele off-line, actualizarea drepturilor de acces si eliminarea privilegiilor. 
  • Recuperarea investițiilor initiale. Cardurile inteligente fara contact (contactless smart cards) distribuie costurile pe întreaga organizație și reduc costurile pentru fiecare departament. 

O posibila trăsătură comună a tuturor organizațiilor este faptul că singura platforma sigura de transport de date personale de acces, fara contact, este smart cardul. Ea poartă în siguranță informațiile cheie, aplicația fiind utilizata pentru a lua decizii de control accesului la automatizari in birotică. Un alt factor cheie în alegerea unei platforme unice de drepturi de acces fara contact au fost tehnologiile existente, cum ar fi 125K Prox sau bandă magnetică, care nu au fost o alegere bună pentru noile instalarea de noi sisteme de control acces, deoarece acestea s-au dovedit a fi ușor de compromis.

În plus, cardurile anterioare cu banda magnetica necesita înlocuirea lor periodica datorita uzurii. Pentru Volkswagen AG, costul emiterii de noi ID-uri la fiecare doi ani au început să devina semnificativ. Cu mai mult de 100.000 de angajați și timp necesare de emitere a unei noi legitimatii de mai mult de patru minute, Volkswagen a consumat aproximativ 6670 ore de lucru intern doar pentru înlocuirea cardurilor de identificare ale angajaților.

Beneficii suplimentare obtinute de catre aceste organizații includ:

  • Multi-funcționalitate. Capacitatea de a stoca și de a rula mai multe aplicații furnizate de producatori diferiti; 
  • Securitate integrata. Caracteristici ca autentificare-reciproca, criptare, firewall-uri de date și, în funcție de furnizorii de platformă, protecție a datelor. 
  • Citirea / scrierea rapida a datelor, din zbor. Flexibilitatea de a scrie pe card, actualiza fișierele și șterge fișiere, toate în timp ce cardul este în utilizare. 
  • Memorie. Avantajele memoriei marite ce incepe de la 256 pana la 4.000 de bytes, față 125K Prox, care are maxim 256 bytes. 

Securitatea Aplicatiilor

Fiecare aplicatie este complet independenta fata datele manipulate de alta aplicatie si dispune de cheia sa unica in memoria smart cardului.

Deci, in timp ce solutiile bazate pe smart carduri fara contact pot costa initial mai mult decat cele pe carduri magnetice sau de 125Khz, aceste costuri sunt mai mult super amortizate printr-o schimbare revolutionara in flexibilitatea si scalabilitatea corporatiilor.

Si cum multi lideri de corporatii urmaresc sa exploateze beneficiile a conceptului "totul intr-un singur card" prin tehnologii de aplicatii multiple ce combina control acces si alte aplicatii colaterale ca pontaj electronic, idetificarea angajatilor, plati fara numerara sau servicile de parcare intr-un singur card - avantajele suplimentare de securitate si costurile reduse datorita eficientizarii oferite de un sistem cu mentenanta redusa de smart card fara contact pot face inima sa bata. 

Lucrul ce trebuie tinut minte este ca este mai mult decat o investitie in securitate, este o investitie la nivel de organizatie ce va avea efecte pozitive in anii urmatori.

+RFID Shop va ofera o gama larga echipamente pentru sisteme de control acces, pontaj electronic, aplicatii pentru smart carduri RFID si NFC. Pentru detalii privind oferta noastra vizitati magazinul online la www.rfid-shop.ro

Primele companii ce au adoptat platforma Smart Card

COMPANIINR DE CITITOARENR DE  UTILIZATORINR DE APPLICATIITIP DE APPLICATII
Allgau Walser Tourist Card
1,200
300,000
6
Control Acces, Ski Ticketing, Transport Public, e-Payment, Vestiare
BMW
1,800
265,000
12
Control Acces, Pontaj Electronic, PDA, Automatizare Birouri, Pompe de benzina
Bank of China
550
18,000
5
Control acces, Pontaj electronic, Parking, e-Payment, Automatizare Birouri
PricewaterhouseCoopers
400
1,200
6
Control Acces, Biometric, Automate de bauturi, Cantina, Securizare tiparituri
Tsinghau University, China
2,200
100,000
7
Control acces, Automate alimente, Spalatorii, Votare electronica, Computere laborator, Spitale
Volkswagen AG
4,500
200,000
4
Control acces, Pontaj electronic, Automate alimente, e-Payment

Sursa securitysolutions.com

Niciun comentariu: