luni, 20 ianuarie 2014

De ce cititoarele biometrice nu sunt recomandate in sistemele de pontaj electronic

Biometrie
INTRODUCERE

Ce este Biometria, și pentru ce se utilizează? În conformitate cu Statele Unite Consiliul Național de Știință și Tehnologie:
Biometria este un termen general utilizat alternativ pentru a descrie o caracteristică sau un proces. Ca o caracteristică, biometria este o caracteristică biologică (anatomica și fiziologica) și comportamentalea măsurabila, care poate fi utilizat pentru recunoașterea automată. Ca proces, biometria este o metodă automată de recunoaștere a unei persoane pe baza caracteristicilor (anatomice și fiziologice) și comportamentale biologice măsurabile.

Astăzi, elementele biometrice sunt tot mai utilizate pentru control acces sigur în zonele interzise, ca centre secrete de cercetare, laboratoare, linii de producție, și în alte zone care sunt în afara limitelor persoanelor neautorizate. In unele companii, sisteme biometrice sunt, de asemenea, folosite în alte moduri, cum ar fi timp și prezență de monitorizare la locul de muncă. Cum costurile cititoarelor biometrice sofisticate scad, sau sisteme cum ar fi scanerele de amprente sau iris (precum și sisteme de detectare a voce și de recunoaștere), sunt tot mai utilizate in sistemele de control acces si pontaj electronic.

În timp ce biometria poate spori securitatea în zonele extrem de restrictionate în care persoanele neautorizate nu trebuie să obțină acces, nu acelasi lucru se poate spune despre pontaj, unde datele biometrice sunt nejustificate atunci când vine vorba de înregistrarea pontajului angajatilor din aproape orice organizație. Să ne uităm la unele dintre motivele principale pentru care elementele biometrice nu sunt potrivite într-un astfel de context:

PROBLEME DE CONFIDENTIALITATE

Cu toate acestea, senzori biometrici, cum ar fi scanerele iris au brese de securitate, și pot fi falsificate, conform studiilor publicate de Electronic Frontier Foundation, un grup de lideri online de protejare a confidentialitatii. "Denaturarea funcțiilor" sau "misiune deteriorate" sunt o preocupare majoră pentru avocați de confidențialitate. Acesta este procesul prin care motivul inițial pentru obținerea de informații private este extins pentru a include și alte decât cele declarate inițial. Deoarece denaturarea misiunilor poate avea loc cu sau fără cunoștința sau acordul salariatului ale cărui date biometrice este capturat, aceasta este o încălcare dăunătoare a drepturilor de confidențialitate.

Nu este prea departe, pentru a vedea cât de ciudata este misiunea denaturata ce se poate extinde la supravegherea în timp real a angajaților și monitorizarea acțiunilor lor sau accesul la bazele de date private. Chiar și cu bune intenții, urmărirea biometrica a pontajului personalului sau grupurilor poate deveni rău intenționata și respectiv o încălcare a vieții private, în special în cazurile de supraveghere necorespunzătoare - și având în vedere diferitele moduri în care datele de supraveghere pot fi utilizate în mod abuziv. Furtul de identitate și utilizarea abuzivă a informațiilor cu caracter personal sunt, de asemenea, de interes pentru avocați de confidențialitate, deoarece datele biometrice sunt mai greu de falsificat, iar cei cu acces la datele biometrice secrete nu pot fi întotdeauna de încredere pentru a se asigura că acestea nu sunt utilizate în mod abuziv în nici un fel.

COSTURI INITIALE SI RECURENTE RIDICATE

În afară de cheltuielile inițiale mari, pentru instalarea și punerea in functie a cititoarelor biometrice, sunt recurente taxe lunare pentru servicii de mentenanta, care trebuie să ia în considerare, de asemenea. Ca și în cele mai noi tehnologii, costurile pot fi foarte mari pentru pentru primii care implementeaza aceste tehnologii. Un alt lucru demn să se ia în considerare este timpul necesar pentru a instrui utilizatorii să folosească în mod corect sistemele biometrice, care se adaugă la costul total de proprietate.

PROBLEME DE FIABILITATE

Deoarece tehnologiile biometrice sunt destul de recente, ele pot cădea scurt, atunci când vine vorba de fiabilitate și de servicii pe durata de viață în comparație cu tehnologii simple, cum ar fi cititoarele de carduri de proximitate si magnetice si dispozitivele cu ecran tactil, care sunt tehnologiile probate, testate de organizații timp de aproximativ 2 decenii.

CONCLUZIE

În timp ce există si alte motive întemeiate, pentru a evita scanerele biometrice pentru monitorizarea prezentei si a timpului lucrat al angajaților, acestea sunt principalele motive pentru care acestea nu ar trebui să fie utilizate pentru astfel de aplicații. 

ROLLSOFT recomanda utilizarea cititoarelor biometrice in sistemele de pontaj doar cu consultarea si aducerea la cunostinta a cadrului legal atat managementului societatii cat is angajatilor in aceeasi masura. Implementarea unui sistem de identificare biometrica trebuie sa urmeze un traseu transparent si sa nu fie impus angajatiilor oferind si alte tehnici de identificare clasice, cu cod de acces sau cu card de proximitate.

Prin magazinul online RFID Shop, va oferim o gama larga de cititoare si terminale biometrice pentru control acces si pontaj electronic, care asigura o functionalitate complexa adaptabila oricarui tip de societate comerciala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu